Hva skjer?

  1. Enova, en statlig støttet bedrift, har hjulpet nesten 9000 nordmenn gjennom Enova-subsidier for deler av kostnadene til solcellepaneler. 1
  2. Nordmenn skynder seg å kreve denne støtten/fordelen før det er for sent. Enova reduserer støtten til solcelleanlegg fra 1. oktober 2023. Støtten endres fra 2.000 kroner per kW installert til 1.250 kroner. Satsen på 7.500 for et produksjonsanlegg vil opprettholdes. 2
  3. Solcellepaneler fungerer i all slags vær og kan generere strøm selv i overskyet vær. Du sparer også på strømregningene ved å generere strøm til ditt eget hjem.
  4. Norge har lenge vært i front for bærekraftig utvikling og initiativer for fornybar energi. Mange nordmenn er engasjert i klimasaken, og flere og flere ønsker å bidra til en grønnere fremtid.

Å investere i solcellepaneler er en unik mulighet for det norske folk. Ikke bare for å redusere miljøpåvirkningen, men også for å få betydelige økonomiske fordeler.

Til tross for Norges geografiske posisjon får landet en betydelig mengde sollys gjennom året. Dog ikke like mye som enkelte andre land, er det rikelig med solenergi i Norge.

Nordmenn som investerer i solcellepaneler, kan generere en betydelig andel av sin egen strøm selv, som gjør dem mindre avhengig av landets strømnett. Å være selvforsynt med strøm beskytter deg mot store variasjoner i strømpriser og strømbrudd, som gir langvarig forsyningssikkerhet.

Solcellepaneler: fremtidens energi

Investering i solcellepaneler gir god økonomisk avkastning over tid. Forhåndskostnadene kan virke høye, men de langsiktige fordelene veier opp for det.

Solcellepaneler har lang levetid, vanligvis rundt 25 år. I løpet av denne perioden får eierne økonomiske fordeler som lavere strømregninger og potensiell inntekt fra salg av overskuddsstrøm.

Solcellepaneler øker også verdien til både private og kommersielle boliger, som gjør dem mer ettertraktede på markedet.

De største fordelene ved å bruke solkraft i 2023

  1. Lavere startkostnader – Ny teknologi og mer konkurranse har redusert prisen på solcellepaneler betydelig, noe som gjør det til et rimelig alternativ for millioner av nordmenn
  2. Skjær ned strømregningene – Sollyset er gratis, så når du har betalt for panelene, kan du begynne å høste belønningene.
  3. Reduser karbonavtrykket ditt – solenergi er et av de mest miljøvennlige alternativene der ute.

Hvordan kan jeg begynne å spare med solkraft?

  1. Klikk på der du bor på kartet nedenfor for å få et GRATIS prisoverslag
  2. Svar på noen få enkle spørsmål og sammenlign priser for å finne det beste tilbudet!