Vidste du det?

  1. Varmepumper kan køle og varme dit hjem ved hjælp af vedvarende energi fra jorden og luften.
  2. Luftvarmepumper har typisk en levetid på 20 år.
  3. Danske boligejere har ret til €3,338  i tilskud til omkostningerne ved en opgradering til en luft-til-vand varmepumpe.

Varmepumper er fremtiden inden for hjemmeopvarmning – tusinder af danske boligejere har allerede installeret en varmepumpe i deres hjem.

Varmepumper udnytter energi fra omgivelserne omkring dig – normalt luften eller jorden – og bruger den til at opvarme eller køle dit hjem ved hjælp af fuldstændig vedvarende energi. De er typisk 3 gange mere effektive end gasfyr og kræver meget mindre vedligeholdelse.

Den mest populære opgradering inden for varmepumper er overgangen til luft til vand-varmepumper. Dette skyldes, at de som regel er de nemmeste at installere og ikke kræver, at man graver jorden op, som det er tilfældet med jordvarmepumper.

Generalsekretær Thomas Nowak fra European Heat Pump Association forklarede, at populariteten af varmepumper i de nordiske lande i høj grad skyldtes et lige spillefelt. “Manglen på gasressourcer i de nordiske lande og politikeres manglende muligheder for at holde gaspriserne kunstigt lave bringer varmepumperne i direkte sammenligning med elektrisk opvarmning, biomasse og fjernvarme,” fortalte han til Energy Monitor. “Der er også et højere acceptniveau [i de nordiske lande] for at bruge elektricitet som en energibærer til opvarmning. I Tyskland, for eksempel, var det ikke accepteret i lang tid.”

Generer energi til dit hjem med god samvittighed, både miljømæssigt og økonomisk, ved at følge i fodsporene på de tusinder af husejere, der allerede har foretaget skiftet i år.

Varmepumper: Fremtiden for billig energi

Mange danske husejere har allerede skiftet til vedvarende hjemlig energi med varmepumper, hvor 10.294 ud af 100.000 danskere i øjeblikket ejer en.

Generalsekretær for European Heat Pump Association, Thomas Nowak, forklarede populariteten af varmepumper i nordiske lande bygger i høj grad på en fair konkurrencegrundlag.

“Der er også en større accept (i de nordiske lande) for at bruge elektricitet som energibærer til opvarmning. I Tyskland blev det for eksempel ikke accepteret i lang tid.” ¹

Top 3 grunde til, at danskere installerer en varmepumpe:

  1. Øg din uafhængighed fra elnettet – undgå prisudsving på grund af markedsvolatilitet og beskyt dig selv mod strømsvigt og spændingsudfald.
  2. Generøse tilskud er tilgængelige – rabatter på installationen for husejere.
  3. Reducer dit CO2-aftryk med 44% – energien fra varmepumper er en af de mest miljøvenlige muligheder derude.

Hvorfor er danske boligejere tilhængere af at installere varmepumper?

Danmark er i høj grad afhængig af variable vedvarende energikilder, hvilket øger risikoen for alvorlige netbelastningsproblemer. Varmepumpers høje effektivitet reducerer denne risiko betydeligt ved at mindske behovet for elektricitet.

Varmepumper kan også bruges til at køle boligerne på varmere dage, som bliver mere og mere hyppige.

Ved at investere tungt i bestræbelserne på at øge udbredelsen af varmepumper kan den danske regering håbe på at reducere både omkostningerne forbundet med strømsvigt og spændingsfald samt fald i dødelighed under hedebølger.

Hvordan kan jeg begynde at spare med varmepumper?

  1. Klik på din placering på kortet nedenfor for at få dit GRATIS tilbud.
  2. Besvar et par enkle spørgsmål og sammenlign tilbud for at finde den bedste aftale!